Ägg, kort och gott.

2012-02-27 @ 20:55:14

ur boken "50 genvägar till fettförbränning"

Äggätare blir mättare och står sig längre fram till lunch och äter färre kalorier under dagen. Äggätare har ett jämnare blodsocker, mindre insulin och lägre halter grelin (ett hormon som ökar aptiten och suget efter sött).
Ägg är extremt rikt på vitaminer och mineraler, och kan faktiskt ses som ett naturligt dagligt tillskott av till exempel D-vitamin, zink och B-vitaminer. Många är rädda för att äta ägg på grund av att de innehåller mycket kolesterol, men sanningen är att när du äter ett ägg minskar din egen kolesterolproduktion med lika mycket.

Själv äter jag två ägg till frukost varje dag.

Kommentarer
Postat av: Petra

ja då får man väl börja tycka om ägg helt enkelt =)

2012-02-27 @ 23:10:17
URL: http://zupermamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback